Visie

Missie Tennis- en Padelschool ProActief 

Het proces van het tennisspel in verschillende leeftijdscategorieën begeleiden, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele speler centraal staat.

Visie Tennis- en Padelschool ProActief

  • Plezier in de tennissport staat voorop. Zonder plezier is er minder ontwikkeling!
  • Lessen en trainingen baseren we op kennis en jarenlange ervaring in de tennissport. Onze tennistrainers hebben een geldige KNLTB Licentie A, B of S.
  • De jeugdcursussen starten met spelenderwijs aanleren van balvaardigheidstechnieken. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, gebruiken we daarbij verschillende soorten ballen. Daarna verleggen we de aandacht naar slagvaardigheid en tennistechniek. In het vervolgtraject trainen we de leerlingen op tactisch spel en in het spelen van wedstrijden. Hierbij krijgen ze te maken met mentale vaardigheden bij winst en verlies, zoals respect voor zichzelf en de tegenstander.
  • Bij de cursussen voor volwassenen gaan we uit van de verschillende deelnemersgroepen, van beginners tot gevorderden, van recreatief tot prestatiegericht. Iedereen krijgt een lesplan op eigen niveau (9 t/m 2). Naast plezier en techniek geven we aandacht aan succesbeleving en sociaal-emotionele aspecten van het tennisspel.

Talentontwikkeling 

Met het aanbieden van (top)sport willen we talentrijke sportieve jongeren de mogelijkheid bieden om een kwaliteitsvolle fysieke tennisopleiding te volgen. Als tennisschool concentreren we ons op de biomechanische, mentale en fysiologische aspecten van het tennisspel.

Ontwikkeling van de tennissport

De betekenis van de tennis & padel sport voor de samenleving is gegroeid, mede dankzij de sterk gestegen publieke belangstelling. Sporten heeft een belangrijke maatschappelijke functie in ons dagelijks leven. Het draagt bij aan de individuele en sociale ontplooiing. Tennis & Padel biedt bezoekers van de tennisbaan: sportieve en fysieke uitdaging, sociale contacten en actieve en passieve recreatie.

De kwaliteit van sportprestaties in Nederland neemt toe, ook in tennis. Dit is zeker het gevolg van een hogere kwantiteit en kwaliteit van tennislessen en tennistrainingen. ‘Moderne’ sporters trainen niet alleen veel meer, ze trainen ook intensiever en rationeler!

Verstuurd

Je inschrijf formulier is verstuurd