Welkom bij ProActief

“Ik geef les in tennis en padel op alle niveaus”

Rick van de Meulen: “Vanaf mijn jeugd tennis ik al. Op mijn 15e kwam ik aanraking met wedstrijdtennis en daarin ben ik doorgegroeid tot nationaal niveau. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met tennis op een hoger niveau.

Tijdens mijn opleiding in 1999 aan het CIOS Overveen was ik al druk met alles wat te maken heeft met het leren les- en leidinggeven en het begeleiden van kinderen en volwassen. In 2001 heb ik mijn KNLTB Licenties A en B gehaald. Sindsdien sta ik fulltime als tennisleraar op de tennisbaan en heb van mijn passie mijn beroep gemaakt.

In de jaren als tennistrainer, tennisleraar en tenniscoach heb ik 2½ jaar voor de KNLTB gewerkt op diverse tennisparken in Noord-Holland. Na meer dan 12 jaar ervaring te hebben opgedaan als hoofdtrainer op o.a. TC de Nieuwe Brug en HLTC (district IJmond), ben ik in 2012 als zelfstandig ondernemer gestart met Tennisschool ProActief. De afgelopen jaren werk ik nauw samen met gecertificeerde onderbouwpartners van de KNLTB waarbij ik heb gewerkt met nationale jeugdranglijstspelers.

Graag deel ik mijn ervaring op de baan om enthousiaste tennissers op technisch, tactisch, mentaal en/of wedstrijdniveau te leren spelen. En goed om te weten: vanaf oktober 2023 gaat Tennisschool ProActief ook padellessen verzorgen. Meer informatie over padel volgt per juni 2023 op deze website.”

 

Trainingsplan maken, durf jij het aan?

Veranderingen in ons spel kunnen heel moeilijk zijn. Vaak maken we ze ook pas als we er echt klaar voor zijn. Maar meestal zijn ze echt nodig. Zelfs wanneer het om techniek gaat. Je moet de aanpassing durven maken en ermee doorzetten.

 

Om een betere tennisser te worden, zal het vaak nodig zijn om je tennisspel te veranderen. Een brede benadering van jouw tennisspel, oftewel jouw tennisstrategie, heeft ook weleens aanpassingen nodig. Net als je mentale vaardigheden, fitheid en tactiek. Zelfs je tennisslagen (techniek), vragen soms om verandering. Met de juiste aanpassingen tillen we jouw tennisprestatie naar een hoger niveau.

 

Mentaliteit
Wie herkent dit niet: op een spannend moment in een wedstrijd fouten maken die je normaal niet maakt.

Rick van der Meulen: “Voor mij is het de backhandreturn op de service een lastige bal. Op momenten dat de spanning toeslaat, sla ik die bal te vaak fout en val daarom vaak terug op een blokreturn. Met als resultaat dat de druk toeneemt. Door het te blijven trainen op die situatie kan ik een  goede backhandreturn spelen op de service.  Dit is inmiddels onderdeel van mijn tennisstrategie”.

Van trainen naar wedstrijden

De overgang van trainingen naar wedstrijden spelen is één van de grootste uitdagingen voor tennisspelers. Het winterseizoen is een goed moment om met tennistrainingen te investeren in de technische veranderingen van jouw tennisspel. In de winter zijn er minder toernooien en wedstrijden. Dat geeft je meer trainingstijd, vertrouwen en de mogelijkheid tot herhaling.

Ben jij toe om te groeien in je tennis(techniek) en ben je er mentaal klaar voor?
Ben je bereid aanpassingen te doen in je tennisspel? Neem contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat voor tennisser jij bent en waar we je mee kunnen helpen. Met een trainingsplan dat helemaal bij jou past!

Tennis heeft in onze samenleving een vaste plaats gevonden

Visie

Aantal leerlingen
1 +
Work Country
0
Aantal uren les gegeven
100 +
Year Of Work
0

Verstuurd

Je inschrijf formulier is verstuurd