Kidstennis

Tenniskids is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kindDit zie je terug in de vier verschillende fases, Blauw, Rood, Oranje en Groen, waaruit Tenniskids bestaat. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel leren spelen.

Blauw leeftijd 4 tot 6 jaar

In deze eerste fase maken kinderenvan 4 tot jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. 

Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Rood leeftijd t/m 8 jaar

In Tenniskids Rood maken kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar verder kennis met het tennisspel.
Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie.
Kinderen van 8 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind
qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennissen in rood maken
kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie:
de Kia Tenniskids competitie Rood. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes,
vaak van een dag of dagdeel.
Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan.

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling.
De kinderen (8 t/m 10 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan.
Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter).
Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal).
De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie Kia Tenniskids competitie Oranje.
Ook kunnen kinderen in oranje meedoen aan toernooitjes, dit zijn meestal eendaagse toernooitjes.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. De groene toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.

Verstuurd

Je inschrijf formulier is verstuurd